4 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα στολιδάκια από οντουλέ


  Αυτή την εβδομάδα στολίσαμε το δέντρο του νηπιαγωγείου μας και σκεφτήκαμε να φτιάξουμε και τα δικά μας στολιδάκια για να προσθέσουμε. Διαλέξαμε χρώματα ταιριαστά με τα στολίδια που ήδη είχαμε και ο καθένας έβαλε τη "μπαλίτσα" του στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο!


  Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν πρέπει να παραμελούμε το κομμάτι της αισθητικής στο σχολείο. Νηπιαγωγοί είμαστε και ασχολούμαστε πολύ με τα εικαστικά. Καλό είναι να καλλιεργούμε μια αισθητική στα παιδιά που μέσα από την προσωπική τους έκφραση να προσπαθούν να φτιάξουν κάτι "όμορφο". Να επιλέγουμε δηλαδή όμορφες κατασκευές για να τους δίνουμε τόσο την ιδέα όσο και το κίνητρο για καλαίσθητες δημιουργίες. Να τα βοηθήσουμε να κρίνουν τι είναι ωραίο και τι όχι, τι ποιοτικό και τι πρόχειρο. 
  Στη συγκεκριμένη περίσταση πριν αποφασίσουμε για το χρώμα των στολιδιών μας κουβεντιάσαμε τι μας αρέσει αλλά στην πορεία διαπιστώσαμε ότι δε θα μπορούσαμε να βάλουμε στο δέντρο πάρα πολλά διαφορετικά χρώματα γιατί το αποτέλεσμα δε θα ήταν πολύ καλό. Έτσι τα παιδιά μόνα τους αποφάσισαν να φτιάξουμε κόκκινα και λευκά στολίδια με ασημόσκονη και όχι χρυσόσκονη. Νομίζω το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε...!





3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία στολιδάκια!! Καλά Χριστούγεννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα είναι τέλεια! Ευρηματικά και πρωτότυπα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια!Διπλή η χαρά μου, πρώτον για τα θετικά σχόλια και δεύτερον για τα "πρώτα σχόλια" που λαμβάνει το blogάκι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή